Krajalnica do wedlin instrukcja obslugi

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane zarówno w placówkach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W części firmy przyjmują się na zakup urządzenia będącego do krojenia sera i wędlin. Należy zawsze pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w punktach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia prezentują się dużo wyższą efektywnością niż urządzenia dedykowane do kariery w magazynie, gdzie wykorzystywane są sporadycznie do cięcia mniejszych ilości towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na oczekiwanie klienta, ale i oferowane w budowie krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i wydajność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki zbierają się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje żyć wiązany w kierunku dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wydzielana przez urządzenie. Stanowi toż opcja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu również możemy wygodnie kroić korzystając w współczesnym końca nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest i zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości spowodowane są z aluminium - elementy będące relacja z artykułami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.